over ons projecten weblog contact
03.11.2020
Visie op circulair bouwen

2023 klinkt nog ver weg, maar is dichterbij dan het lijkt. Vanwege de lange doorlooptijd van bouwprojecten moet er nu al circulair worden ontworpen om over drie jaar 100 procent circulair te kunnen uitvragen. Dat is namelijk een van de ambities voor overheden en gemeenten in de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie.

Onze architect Jack van der Palen is regisseur van het Uitvoeringsteam Circulair Ontwerpen, en gaf eerder al zijn visie op dit onderwerp op de website van Betonakkoord, waar het uitvoeringsteam onderdeel van is. “Bij circulair bouwen bekijk je het hele proces”, zegt Jack. Verder kijken dan de totale levensduur van het bouwwerk is daarbij essentieel, maakt hij duidelijk. “Om het gebruik van primaire grondstoffen zoveel mogelijk te beperken moeten we bouwwerken op een circulaire manier ontwerpen, bouwen, beheren, demonteren en hergebruiken”, aldus Jack. Care4Circulair verwerkte de visie van Jack in een artikel met ook de visie van Elphi Nellissen en Irma Thijsen.

Lees hier het hele artikel van Care4Circulair, Modulo Milieustraten BV

LET OP: U maakt gebruik van een sterk verouderde browser die de moderne functionaliteiten van deze site niet ondersteunt. Update uw browser hier.