over ons projecten weblog contact
06.06.2021
Gemeente Groningen gaat voor passief bouwen

De gemeenteraadsfracties van GroenLinks, PvdA en D66 willen dat de gemeente Groningen de bouw van extreem energiezuinige woningen gaat bevorderen. De partijen zien dat als een belangrijk onderdeel op de weg naar een energie neutrale gemeente en hebben hiervoor afgelopen week initiatiefvoorstel aangenomen.

“De gemeenteraad heeft de ambitie om, per 01-01-2025, te voldoen aan de op dat moment best mogelijke normen voor primaire energievraag en duurzame materialen.  Hiermee zal vanaf nu rekening worden gehouden in het maken van plannen en afspraken met bouwers.”

Om de mogelijkheden van passief bouwen, zoals deze bouwmethode ook wel bekend staat, te laten zien heeft de fractie van GroenLinks een mini-documentaire gemaakt. Hierin wordt getoond hoe je een woning zo energiezuinig kan bouwen dat deze met alleen lichaamswarmte en een kaarsje al warm te houden is. Toch accepteren niet alle gemeenten deze bouwplannen.

(bron: Groen links)

In deze mini documentaire legt Jack van der Palen, architect en passive house designer bij KLEIN, uit wat de voordelen van passief bouwen zijn. Wij zijn trots dat we hieraan meewerken. Wilt u meer weten? Neem dan contact op Jack van der Palen of Isabel Friederichs onze gecertificeerde passive house designers.

LET OP: U maakt gebruik van een sterk verouderde browser die de moderne functionaliteiten van deze site niet ondersteunt. Update uw browser hier.