over ons projecten weblog contact
-
school
RENN4 VSO Assen
projectbeschrijving
↓ projectbeschrijving
RENN4 VSO Assen

Een nieuw, intiem, veilig en toch ook weer opvallend schoolgebouw. Het gebouw is 1651m2 groot, en ontworpen voor 105 leerlingen, 16 docenten en 10 personen ondersteunend personeel.
Gezien sommige prikkelbare leerlingen op deze school is een rustige, veilige omgeving van groot belang. Daarom zijn alle gezamenlijke functies: praktijklokalen, kantine, conciërge, kantoren personeel, heel overzichtelijk op de begane grond gerangschikt rond een centraal binnenplein en alle eigen (stam)lokalen op de verdieping rond een vide. De vide geeft ook zicht op het binnenplein. Het onderscheid tussen dynamische begane grond en rustige verdieping is ook herkenbaar in de gevels. De verdieping steekt rondom 1m over buiten de gevels van de begane grond, wit pleisterwerk met okergeel lijnenspel geeft een zonnige en optimistische uitstraling naar de buitenwereld: “wij zijn trots op onze school”. Deze extraverte hoed wordt gedragen door een aards en stevig stenen basement. Het schoolplein vormt één geheel met de begane grond van het gebouw. Plein en kantineplein staan beide ook in het teken van ontmoeting. Zo is er een spiraal te zien in de benadering van de school van openbare wereld, via schoolplein naar binnen via het kantineplein, naar boven naar de “eigen” wereld van het stamlokaal.IMG_3778 IMG_3776 IMG_3774 IMG_3772 IMG_1386 IMG_1381 IMG_1387 IMG_1373 IMG_1372 IMG_1371 IMG_1368

LET OP: U maakt gebruik van een sterk verouderde browser die de moderne functionaliteiten van deze site niet ondersteunt. Update uw browser hier.