over ons projecten weblog contact
-
interieur
Openbare Bibliotheek Huizen
projectbeschrijving
↓ projectbeschrijving
Openbare Bibliotheek Huizen

De bibliotheek Huizen kon een plekje krijgen in een nieuw te bouwen cultuurcentrum in Huizen. Een mooie combinatie voor een bibliotheek die een plein voor cultuur, ontmoeting en informatie wil zijn.
De opgave werd dus: ontwerp een interieur voor ongeveer 3000m2 bibliotheek, passend in de sfeer van theater, bioscoop, uitgaan en ontmoeten, waar informatie en moderne media goed tot hun recht komen.
Het door OIII architecten ontworpen gebouw straalt veel openheid en dynamiek uit.
Hierop hebben we aangesloten door een open opzet van onder andere kasten, balies en leesplekken. De dynamiek is terug te vinden in de entreezone, waar leestafel en inleveren door middel van een lopendeband-systeem, en een leestafel gesitueerd. In de kleuren en materialisering is ook dynamiek terug te vinden door de spanning tussen de felrode glanzende vloer en de blauwe tl -verlichting boven het metaalgaas plafond.
Op deze wijze is een bibliotheek ontstaan die probleemloos aansluit op het culturele uitgaansleven in Huizen en die tegelijkertijd een duidelijk antwoord geeft op de vraag wat een bibliotheek vandaag de dag nog kan bieden.

LET OP: U maakt gebruik van een sterk verouderde browser die de moderne functionaliteiten van deze site niet ondersteunt. Update uw browser hier.