over ons projecten weblog contact
-
interieur
Openbare Bibliotheek Amstelveen
projectbeschrijving
↓ projectbeschrijving
Openbare Bibliotheek Amstelveen

De bibliotheek bevindt zich op een binnen stedelijk plein, omringd door toegangswegen. Omdat de bibliotheek een verbinding vormt tussen het verkeer, winkels en uitgaansgelegenheden, is hij zo transparant mogelijk gehouden, met een duidelijke richting en een typische vorm. Dit concept is doorgezet in het interieur om zo de architectuur te versterken.

De meubels zijn enerzijds zo transparant mogelijk en laten daarnaast duidelijk ritme, richting en beweging zien van zowel mensen als licht. De ontwerpen zijn elementair, helder, transparant en functioneel. Ze zijn gebaseerd op de thema’s; repetitie, kader en transparantie en uitgevoerd in de 4 materialen (unp-liggers, betonplex, glas en plexwood). Door te variëren met deze materialen en thema’s was het mogelijk om binnen een zogenaamde familie meubels te ontwerpen die optimaal zijn toegesneden op vereiste functies en de gewenste uitstralingen.

LET OP: U maakt gebruik van een sterk verouderde browser die de moderne functionaliteiten van deze site niet ondersteunt. Update uw browser hier.